Trends in 2025; we noemen er 5! De wereld van bedrijfscatering verandert in snel tempo. .
Omdat wij momenteel deelnemen aan drie aanbestedingen in Groningen, is dat een mooie aanleiding om de eetcultuur in deze provincie onder de loep te nemen. Wil je dat gasten zich thuisvoelen in het bedrijfsrestaurant, dan is aandacht voor streekgerechten een goed idee. Sommige gerechten zijn gebonden aan de tijd van het jaar, andere zijn het hele jaar welkom. De Groningers noemen boerenkool stamppot mous. In plaats van rookworst en een kuiltje jus, koken de Groningers gort mee in dit gerecht. Geserveerd met verse worst en gebakken speklapjes.
Ei met ragout, dat is de basis voor de eierbal (Gronings aaierbal). Een eierbal bestaat uit een heel of halfhard gekookt ei, gepeld en omhuld met een stevige ragout, afgewerkt met paneermeel en gefrituurd. Wel binn te holdn. (Lekker!)
Als derde en laatste kunnen wij natuurlijk de Grunneger Kouke (snijkoek) niet onbesproken laten. Deze koek lijkt op ontbijtkoek, met als hoofdbestanddelen rogge en stroop. De Groningers eten deze koek voornamelijk bij de koffie. Het oudst bekende recept dateert uit 1766! De koek is verkrijgbaar in varianten, zoals gember, sukade, krenten of anijs.
Wil je weten wat streekgerechten in jouw bedrijfsrestaurant kunnen toevoegen aan de beleving van de bedrijfscatering? Bel met Rijnie Trip (directeur/eigenaar), alg. tel.nr.: 0592-462435. Zij komt graag met je praten en neemt een Oalwief mee voor bij de koffie: Groninger koek met anijs.
"*" indicates required fields
Trends in 2025; we noemen er 5! De wereld van bedrijfscatering verandert in snel tempo. .
4 ontwikkelingen, 5 trends en een hele hoop kansen in de bedrijfscatering Van broodje .
23 SEP, 2024 • Veerkracht 'Toen ik me net in de schulden had gestoken kwam .