VERWARRING DER SEIZOENEN IN DE KEUKEN

    Eind februari zijn in delen van ons land al temperaturen gemeten van 20 graden Celcius. Dan staan boerenkool met worst en erwtensoep ver van je af. Het lentegevoel is alom aanwezig en je ruikt bij wijze van spreken al de verse aardbeien. Dat levert in de keuken in een bedrijfsrestaurant een puzzel op.

    Onze teams maken een balans op tussen vier variabelen die corresponderen met onze formulier Vitalier. Het gaat om 'lokaal geteeld', 'seizoensgebonden', zo mogelijk 'biologisch' en 'wat ons gevoel ons vertelt'. Bij lentetemperaturen is dat géén zuurkool met worst, terwijl dat nog wel zou 'moeten'. Voor asperges en peultjes is het nog te vroeg. Ze zijn van eigen bodem nog niet voorhanden. De vlinders in onze buik ontpoppen zich evenwel naar eigen welbehagen. Je kunt je niet terugstoppen.

     

    Hoe zetten wij een vroege lente op het menu? Drie voorbeelden:

    1. Broodje Mimacoda met bieslook, roomkaas, gekookt ei, avocado, rucola en chilivlokken

    2. Lente-ui soep

    2. Maaltijdsalade met zoete aardappel, gerookte spekreepjes, cashewnoten en zilveruitjes


    opgengeklapt e-boek de trends

    Download GRATIS

    De 9 cateringtrends die u beslist niet wilt missen
    Download hier

    Volg ons

    Wilt u op de hoogte blijven?

    Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.

    Nieuwsbrief

    "*" indicates required fields

    NAAM*
    This field is for validation purposes and should be left unchanged.

    Lees ook

    30 oktober 2024
    Bedrijfscatering Trends voor 2025: wat staat ons te wachten?

    Trends in 2025; we noemen er 5! De wereld van bedrijfscatering verandert in snel tempo. .

    3 oktober 2024
    Veranderingen in de bedrijfscatering!

    4 ontwikkelingen, 5 trends en een hele hoop kansen in de bedrijfscatering   Van broodje .

    24 september 2024
    Over veerkracht en niet opgeven!

    23 SEP, 2024 • Veerkracht 'Toen ik me net in de schulden had gestoken kwam .

    linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram