HET CIRCULAIRE BEDRIJFSRESTAURANT

    Tussen idealisme en opportunisme

     

    Steeds vaker ligt in aanbestedingen de nadruk op 'circulair', waarmee organisaties uitdrukking geven aan hun maatschappelijke verantwoordelijkheid. Zo heeft de circulaire economie de warme belangstelling van grote marktpartijen, zoals ABN AMRO met haar Circl-concept aan de Amsterdamse Zuidas. Dit is geen toevalligheid of een speeltje voor boventallige managers. Dit is serious business. Wat betekent de circulaire economie voor het bedrijfsrestaurant?

     

    Bij circulaire catering gaat het niet alleen om de menukaart, maar ook om de materialen waarmee het restaurant is ingericht. Denk aan gerecyclede plastics, het hergebruik van houten panelen en het betrekken van producten uit de directe omgeving, zowel food als non-food.

    Maar... je kunt overdrijven.

    Hoe circulair is het om een bestaand restaurant om te toveren tot een "hotspot met circulaire looks"? De bestaande tafels en stoelen worden vervangen door exemplaren van sloophout. Dat ziet er heel circulair uit, maar waarom zou je bestaande meubilair afdanken als het nog jaren goede diensten kan bewijzen? Circulair is dan opeens modieus en modieus is niet per definitie duurzaam.

    Kortom, houd je circulaire ambities zuiver. Dat komt de duurzaamheid ten goede. Heb je zin om eens te sparren over de kaders van het circulaire bedrijfsrestaurant? Bel even met Rijnie Trip voor een afspraak op 0592-462435.


    opgengeklapt e-boek de trends

    Download GRATIS

    De 9 cateringtrends die u beslist niet wilt missen
    Download hier

    Volg ons

    Wilt u op de hoogte blijven?

    Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.

    Nieuwsbrief

    "*" indicates required fields

    NAAM*
    This field is for validation purposes and should be left unchanged.

    Lees ook

    30 oktober 2024
    Bedrijfscatering Trends voor 2025: wat staat ons te wachten?

    Trends in 2025; we noemen er 5! De wereld van bedrijfscatering verandert in snel tempo. .

    3 oktober 2024
    Veranderingen in de bedrijfscatering!

    4 ontwikkelingen, 5 trends en een hele hoop kansen in de bedrijfscatering   Van broodje .

    24 september 2024
    Over veerkracht en niet opgeven!

    23 SEP, 2024 • Veerkracht 'Toen ik me net in de schulden had gestoken kwam .

    linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram